J.W Bel tandarts voor orthodontie

Drs Jan Willem Bel studeerde in 1988 af aan het Academisch Centrum voor tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Naast zijn ruime ervaring in de algemene tandheelkunde heeft hij een grote affiniteit voor orthodontie. Hij heeft diverse opleidingen en trainingen gevolgd van gerenommeerde en inspirerende orthodontisten van over de hele wereld. Jan Willem is lid van de OVAP, een vereniging van tandartsen met interesse voor orthodontie
Orthodontie met al zijn facetten beschouwt hij als een kunstvorm, en doet dit met veel passie. De kunst is om bij kinderen en volwassenen een prachtige natuurlijke lach 
te creëren. Het hebben van een mooi gebit helpt namelijk in het zelfvertrouwen van zowel kinderen als volwassenen. Jan Willem vindt het geweldig om daar een bijdrage aan te leveren.

Praktijk IJburg volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en werkt met de nieuwste apparatuur. De vaste apparatuur, de brackets, zijn van het merk Pitts21TM. Dit is een passief zelfligerend bracket systeem ontwikkeld en geproduceerd in Amerika. Deze bracket is voorzien van een slot waarin de draad wordt vastgehouden. Er zitten dus geen elastiekjes om de brackets heen. Met dit systeem zorgt minimale kracht ervoor dat je tanden bewegen en uiteindelijk op de juiste plaats terecht komen.

Deze brackets hebben een zeer gladde afwerking wat het draag comfort verhoogt. Bijkomend voordeel is dat het minder plaque aantrekt en dus hygiënischer is. Het poetsen van de tanden blijft uiteraard belangrijk.

Om de 4 weken heeft u een afspraak in de praktijk om de voortgang goed in de gaten te houden. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met brede draden om een brede lach te creëren. De brackets worden iets dichter tegen het tandvlees aan geplakt zodat er een ‘smile arc’ ontstaat; de boventanden volgen de onderlip, esthetisch gezien is dit aantrekkelijk en zo natuurlijk mogelijk!

Terug naar overzicht