Adresgegevens

Adres
Tandartspraktijk IJburg
IJburglaan 1287
1087 GJ, Amsterdam
Contact
Telefoon: 020-4166654
E-mail: info@tandartspraktijkijburg.nl

Openingstijden:

  • maandag:08:30 - 17:00
  • dinsdag:08:30 - 17:00
  • woensdag:08:30 - 17:00
  • donderdag:08:30 - 17:00
  • vrijdag:08:30 - 17:00
  • zaterdag:Gesloten
  • zondag:Gesloten

Tanden bleken

Voor veel mensen is het gebit een belangrijk onderdeel van hun uitstraling. Dit vormt ook de reden dat mensen graag met een stralend gebit door het leven willen. Het gebit wordt echter dagelijks geconfronteerd met het ons leefpatroon (eten, drinken en roken), waardoor bij veel mensen de tanden langzamerhand verkleuren.

De verkleuring van de tanden kan schaamte oproepen bij mensen, hierdoor besluiten steeds meer mensen om hun tanden te laten bleken. Lassus Tandartsen, gevestigd met twee praktijken in Amsterdam, heeft de expertise in huis om uw tanden op een snelle, effectieve en duurzame manier te bleken.

Voorafgaand aan de bleekbehandeling wordt uw gebit grondig gereinigd voor een optimaal resultaat. De behandeling begint met het aanbrengen van de bleekgel. Nadat wij de bleekgel op uw tanden hebben aangebracht, plaatsen wij een plasmalamp om het bleken te starten. De plasmalamp zorgt ervoor dat de bleekgel geactiveerd wordt en zal vervolgens zorgen voor het optimale resultaat.

De bleekgel bestaat maximaal 6% uit waterstofperoxide en de lamp straalt geen warmte of UV-licht uit. Het maximaal percentage waterstofperoxide is vastgesteld. Tanden bleken met het blauwe koude licht en de bleekgel is dus volledig veilig voor tandvlees en tandglazuur en er wordt niets veranderd aan de structuur van de tanden. Het bleken vindt plaats op het glazuuroppervlak. De bleekgel maakt de poriën van het glazuur niet open en de dentine (het tandbeen) wordt niet bereikt. Na 2 tot 4 behandelsessies van 15 minuten achter elkaar heeft u zonder iets te voelen wittere tanden.

Na de behandeling adviseren wij cliënten om tijdelijk geen producten te consumeren met kleurstoffen. Dit kan het effect van de behandeling beïnvloeden en kan zorgen voor een minder resultaat. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer twee weken zichtbaar.

Thuisbleken behoort ook tot de mogelijkheden bij Lassus Tandartsen. Hiervoor maken wij met u twee afspraken. Tijdens de eerste afspraak worden er afdrukken genomen van uw gebit, waarna er door een tandtechnicus speciale bleeklepels voor de boven- en onderkaak worden gemaakt. Deze kunt u na een week ophalen in de praktijk. In de bleeklepels kunt u via een spuitje de bleekgel aanbrengen, waarna u ze gedurende 4 tot 10 nachten draagt. U ontvangt in onze praktijk een uitgebreide instructie voor het thuisbleken. Ook de tanden thuisbleken is een effectieve en veilige manier.

Voor een overzicht van onze tarieven verwijzen wij u graag door naar onze tarievenpagina.

Doet tanden bleken pijn?
Geregeld krijgen wij de vraag of tanden bleken pijn doet. Tijdens de behandeling is het mogelijk dat het gebit gevoeliger is dan normaal. Ook na de behandeling kunt u nog enkele uren last hebben van een gevoeliger gebit.

Deze bleekmethode is niet geschikt voor minderjarigen, zwangere en borstvoedende vrouwen
Als u radiotherapie ondergaat
Het bleken van tanden werkt alleen op natuurlijke tanden dus niet op kunstmatig, tandheelkundig werk. De originele kleur van vullingen, kronen of facings verandert met de behandeling niet mee.

Wij raden aan van te voren te eten, omdat dit na de behandeling de eerste paar uur nog niet mag.

Het is verstandig om na de behandeling op het consumptiegedrag te letten. In de eerste 2-3 uur niet eten of drinken (behalve water zonder prik of melk) en niet roken. De rest van de dag geen kleurstofhoudende producten consumeren (rode wijn, cola, koffie en thee) en niet roken.

Om de witheid van uw tanden na het bleken te behouden is het belangrijk om op uw consumptiegedrag te letten. Indien u bijvoorbeeld veel rookt en veel koffie drinkt zullen uw tanden sneller verkleuren,waardoor u in die gevallen de behandeling sneller nogmaals moeten ondergaan.

Omdat de behandeling niet schadelijk is en de tanden niet aangetast worden, is het geschikt om opnieuw uit te voeren. Om het resultaat optimaal te houden adviseren wij om de behandeling, afhankelijk van het consumptiegedrag en het onderhoud van de tanden, regelmatig te herhalen.